Kaksinkertainen kenttämestari Knuutilan Veikko syntyi maaliskuussa 2005 Ahlaisissa. Pian vieroituksen jälkeen se muutti Turkuun nykyiseen kotiinsa. Se on pienen kotitallinsa ystävällinen ja viisas valtias. 

Veikko hurmaa ulkomuodollaan, liikkeillään ja luonteellaan. Se on karismaattinen, rohkea ja nöyrä. Tallissa ja hoitotilanteissa sen
käytös on moitteetonta. Töihin se lähtee aina mielellään. Ratsastaessa Veikko on erittäin
herkkä, yhteistyöhaluinen ja sopivan energinen.
Veikko on opetettu myös ajolle, ja se pääseekin säännöllisesti kärryjen eteen.  

Erityistä kiitosta ovat saaneet Veikon ravi ja laukka. Sen jalat ovat järeät ja jalka-asennot
hyvät. Varsanäyttelyissä se on saanut kahdesti jalkapisteiksi 9.  

Knuutilan Veikko kantakirjattiin vain viisivuotiaana Ypäjällä tammikuussa 2010. Se sai rakenteesta
38 pistettä ja käyttöpisteitä 32 (luonne 9).

Kouluratsastuskilpailuissa nuori Veikko niitti menestystä ratsastajanaan Petra Ulmonen (www.petraulmonen.fi), ja este- ja kenttäkilpailuissa sen selässä on nähty Lotta-Katariina Lehtonen (www.lottalehtonen.fi). Kaudella 2013 Veikko voitti Lotan kanssa mm. suomenhevosten kenttämestaruuskultaa sekä Seilinpoika Cupin. Kenttämestariksi pari kruunattiin myös v. 2014.  


Veikon jälkeläisistä näyttelymenestystä ovat niittäneet jo mm. Tihin Onni, Onni-Eemeli, Kajon Keikari, Sun Helmi, Valssin Pyörre, Sateen Voitto ja Timilän Taika. Ne on valittu kukin Hippoksen näyttelyssä ikäluokkansa parhaaksi varsaksi. Tihin Onni on valittu kahdesti Hippos-näyttelyn parhaaksi varsaksi. Se myös voitti Valtakunnallisen varsanäyttelyn v. 2013. V. 2014 valtakunnallisen näyttelyn finaalikehässä nähtiin peräti kaksi Veikon jälkeläistä: Katallin Hamilton (3. sija) ja Sateen Voitto (5. sija).

Knuutilan Veikko noteerattiin jälkeläistensä perusteella Hippoksen v. 2012 isäoripörssin 7. parhaaksi oriiksi ja 2. parhaaksi ratsuoriiksi. Sen jälkeläisillä oli koko tilaston parhaat jalkapisteet!